ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΛΩΣΕΙΣ SIR ΣΤΕΛΙΟΥ – Απονομή Δικοινοτικών Βραβείων – Stelios Bi-Communal Awards 2019 (το αρθρο περιεχει ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης)

Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την απονομή των βραβείων Δικοινοτικής Συνεργασίας 2019 (Stelios Bi – Communal Awards 2018), που διοργανώνονται για 11η συνεχή χρονιά στην Κύπρο ο Σερ Στέλιος Χατζηιώννου δεν δίστασε να τοποθετηθεί για το Κυπριακό.

Συγκεκριμένα αφού εξέφρασε απογοήτευση για τη μη επιτυχή κατάληξη που είχαν οι συνομιλίες στο Κρανς Μοντανά ξεκαθάρισε δύο πράγματα.

Πρώτο ότι τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει η ανάμειξη στην πολιτική και ότι δεν θα γίνει ποτέ πολιτικός και δεύτερο πως το Stelios Philanthropic Foundation δεν θα σταματήσει ποτέ να στηρίζει με χρηματικά ποσά τα βραβεία Δικοινοτικής Συνεργασίας που άρχισαν από το 2009.

Να θυμίσουμε πως πριν τις προεδρικές εκλογές του 2018 υπήρχαν δημοσιεύματα που παρουσίαζαν τον κ. Χατζηιωάννου ως τον εκλεκτό του ΑΚΕΛ κάτι το οποίο διέψευσε κατηγορηματικά με ανακοίνωση ο ίδιος.

Σκοπός του φιλανθρωπικού έργου του Σερ Στέλιου Χατζηιωάννου είναι η ενίσχυση των κοινωνικο – οικονομικών δεσμών μεταξύ των δυο κοινοτήτων στο νησί, καθώς και η ενθάρρυνση συνεργασιών μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Ο Σερ Στέλιος πρόσφερε και φέτος στους νικητές το ποσό των €500.000, βραβεύοντας συνολικά 50 δικοινοτικές ομάδες (100 άτομα), οι οποίες μπορούν να κερδίσουν €10.000 η κάθε μια. Από το 2009 μέχρι σήμερα, η συνολική αξία των βραβείων που προσφέρονται με απώτερο στόχο την προώθηση της διαρκούς ειρήνης στο νησί, ανέρχεται στα €3,750.000.

ΑΚΟΛΟΘΟΥΝ ΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΦΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΟ ALPHA NEWS ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΕΡ ΣΤΕΛΙΟΥ :