Stelios Philanthropic Foundation donates €750.000 to UNICEF to help treat 15,000 malnourished children in Gaza for one month

UNICEF/El Baba Child being measured for malnutrition

                       UNICEF/El Baba Child holding the unicef ready to eat nutricious food

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου δωρίζει 750.000 € στη UNICEF για τη θεραπεία 15.000 υποσιτιζόμενων παιδιών στη Γάζα για ένα μήνα

 

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου (www.stelios.org) είναι ένας φιλανθρωπικός οργανισμός που Ιδρύθηκε και χρηματοδοτείται από τον Sir Στέλιο Χατζηιωάννου, τον δημιουργό και ιδιοκτήτη της easy family of brands (περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: www.easy.comwww.easyHistory.info).

Η συγκεκριμένη δωρεά στη UNICEF για τα 15.000 παιδιά στη Γάζα  αποτελεί επέκταση του προγράμματος «Φαγητό από καρδιάς» που λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου στην Ελλάδα και στην Κύπρο, προσφέροντας τροφή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους κάθε μήνα (περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: https://steliosfoundation.gr/faghto-apo-kardias/).

Το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου δώρισε 750.000 € μέσω της UNICEF του Ηνωμένου Βασιλείου για την ανάγκη έκτακτης ανταπόκρισης της UNICEF για τα παιδιά της Γάζας. Η συγκεκριμένη δωρεά θα βοηθήσει τη UNICEF να παρέχει σε 15.000 υποσιτιζόμενα παιδιά στη Γάζα έτοιμη προς χρήση θεραπευτική τροφή, γνωστή ως ready to use therapeutic food ή RUTF, για ένα μήνα.

https://www.unicef.org.uk/press-releases/the-stelios-philanthropic-foundation-donates-640000-to-unicef-to-help-treat-15000-malnourished-children-in-gaza-for-one-month/

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2011, o Sir Στέλιος και η εταιρεία του easyGroup Ltd έχει διαθέσει στο ομώνυμο Ίδρυμά του πάνω από 84.000.000 €.

Ο Sir Στέλιος δήλωσε: «Όταν αρχίσαμε να συζητάμε με τη UNICEF πώς θα μπορούσαμε να παράσχουμε υποστήριξη στα παιδιά στη  Γάζα, η οποία βρίσκεται γεωγραφικά πολύ κοντά στη γενέτειρα των γονιών μου την Κύπρο, συνειδητοποίησα αμέσως την αναλογία μεταξύ των προγραμμάτων της UNICEF για τη βοήθεια σε υποσιτιζόμενα παιδιά σε εμπόλεμες περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο με το δικό μας πρόγραμμα, «Φαγητό από καρδιάς», στην Ελλάδα και στην Κύπρο, όπου βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη για φαγητό. Και οι δύο οργανισμοί παρέχουμε τροφή για να βοηθήσουμε ανθρώπους σε πολύ ευάλωτες καταστάσεις. Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες που επισυνάπτονται, η UNICEF χρησιμοποιεί απλές, καθιερωμένες μεθόδους για τον εντοπισμό υποσιτισμού σε παιδιά, μετρώντας την περιφέρεια του άνω βραχίονα. Στη συνέχεια, αν διαπιστωθεί ότι υποφέρουν από υποσιτισμό, τα παιδιά λαμβάνουν θεραπευτική τροφή σε ειδικά φακελάκια έως ότου γίνουν καλύτερα. Χαίρομαι που η δωρεά μου μπορεί να βοηθήσει να θεραπευθούν 15.000 αθώα παιδιά που υποφέρουν από υποσιτισμό για ένα μήνα.»

Ο Jon Sparkes, Εκτελεστικός Διευθυντής της Επιτροπής του Ηνωμένου Βασιλείου για τη UNICEF (UNICEF UK) σε δήλωσή του ανέφερε: «Σε σύγκριση με τους ενήλικες, τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις καταστροφικές επιπτώσεις των πολέμων. Η UNICEF συνεχίζει να εργάζεται ασταμάτητα για να επικεντρωθεί στην ανάγκη των παιδιών για προστασία και ανθρωπιστική βοήθεια. Η δωρεά του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου έρχεται σε μια περίοδο όπου σχεδόν 8.000 παιδιά κάτω των 2 ετών στη Γάζα υποφέρουν από έντονο υποσιτισμό και παρέχει σημαντική οικονομική υποστήριξη για την αποστολή της UNICEF να προσφέρει βοήθεια στη θεραπεία 15.000 παιδιών που υποφέρουν από ανεπάρκεια τροφής.

###ΤΕΛΟΣ###

 

Σχετικά με την easyGroup Ltd και το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου

  • Φαγητό από καρδιάς: 35.000.000 σνακ, αξίας 35.000.000 ευρώ, δόθηκαν σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, από το 2013.
  • 8.800.000 ευρώ δόθηκαν ως χορηγία για 300 υποτροφίες στο London School of Economics, το City University και άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα.
  • 7.200.000 ευρώ δόθηκαν ως χρηματικά βραβεία για επιχειρήσεις, συμβάλλοντας σημαντικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας.
  • 2.500.000 ευρώ διατέθηκαν για περιβαλλοντικά έργα μέσω του οργανισμού WWF και του Ιδρύματος Πρίγκιπας Αλβέρτος II.

Μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια η οικογένεια της easyGroup κατάφερε να αναπτυχθεί σημαντικά και να εξελιχθεί σε μια σειρά εμβληματικών εταιρειών με παγκόσμια προβολή και αναγνώριση. Η easyGroup έχει μια συνεχή και σταθερή ροή εσόδων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων επιστρέφει κάθε χρόνο στην κοινωνία, υπό τη μορφή δωρεών από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου. Παράλληλα, ο Sir Στέλιος προσθέτει νέες επιχειρήσεις κάθε χρόνο χρησιμοποιώντας το εμπορικό σήμα “easy”, σε συνεργασία με σημαντικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι θεωρούν ότι η χρήση του συγκεκριμένου εμπορικού σήματος μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησης τους. Στόχος παραμένει πάντοτε η προστασία της επωνυμίας, προς αποφυγή κλοπών και εκμετάλλευσης του easy-brand (https://easy.com/).

Η easyGroup Ltd είναι ο δημιουργός και ο ιδιοκτήτης της οικογένειας easy brands (Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ: www.easy.com, www.easyHistory.info)

 

Σχετικά με τη UNICEF

Η UNICEF δραστηριοποιείται σε μερικά από τα πιο αντίξοα μέρη του κόσμου, για να υπερασπιστεί τα παιδιά σε όλο τον κόσμο. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 190 χώρες και εδάφη για να χτίσει ένα καλύτερο κόσμο για κάθε παιδί.

Η Επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου για τη UNICEF (UNICEF UK) συγκεντρώνει κεφάλαια για την έκτακτη και αναπτυξιακή αποστολή της UNICEF για τα παιδιά. Προωθούν, επίσης και προστατεύουν τα δικαιώματα των παιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνώς. Πρόκειται για μια βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση, πλήρως χρηματοδοτούμενη από υποστηρικτές. Επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου για τη UNICEF (UNICEF UK), Εγγεγραμμένος Φιλανθρωπικός Οργανισμός Αρ. 1072612 (Αγγλία & Ουαλία), SC043677 (Σκωτία).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το unicef.org.uk. Ακολουθήστε τη UNICEF UK στο Twitter, LinkedIn, Facebook και YouTube.

Η UNICEF δεν εγκρίνει καμία εταιρεία, εμπορικό σήμα, προϊόν ή υπηρεσία.

###ΤΕΛΟΣ###

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δελτίο τύπου, παρακαλώ επικοινωνήστε: κ. Ζωή Καπέκα, V+O COMMUNICATION, τηλ. 210 72 49 000, 6936636448, e-mail: zk@vando.gr

Για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της οικονομικής ενίσχυσης επικοινωνείτε απευθείας με το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, τηλ.: + (30) 210 721 6060, web: https://steliosfoundation.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο της UNICEF στη Γάζα, επισκεφθείτε το https://www.unicef.org.uk/donate/children-in-gaza-crisis-appeal/

UNICEF/El Baba Child holding the unicef ready to eat nutricious food                                         UNICEF/El Baba Child being measured for malnutrition