92 Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι επιχειρηματίες υπέβαλαν αίτηση στα Stelios Bi-communal Business Cooperation Awards 2023

Με τη συμμετοχή 92 Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων επιχειρηματιών, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα Stelios Bi-communal Business Cooperation Awards 2023.

 

46 Δικοινοτικές ομάδες, αποτελούμενες από ένα Ελληνοκύπριο και ένα Τουρκοκύπριο επιχειρηματία, υπέβαλαν την κοινή αίτησή τους, διεκδικώντας το χρηματικό έπαθλο των 20,000 ευρώ (10.000 ευρώ για κάθε επιχειρηματία – μέλος της διμελούς ομάδας), το οποίο, θα προσφέρει σε κάθε μία από τις 10 καλύτερες επιχειρηματικές προτάσεις, ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου, Δημιουργός και Ιδιοκτήτης της easy family of brands (βλ. www.easycom&www.easyHistory.info) και Ιδρυτής και Πρόεδρος του Stelios Philanthropic Foundation (https://steliosfoundation.com.cy/).

 

Η Τελετή Απονομής και η ανακοίνωση των δέκα νικητριών ομάδων, που θα μοιραστούν το συνολικό ποσό των 200,000 ευρώ, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 στις 17.00 (ώρα Κύπρου), με τον Σερ Στέλιο Χατζηιωάννου να συγχαίρει τους νικητές, μέσω zoom. Τη διαδικτυακή τελετή θα μπορούν να παρακολουθήσουν και οι 46 ομάδες που διεκδικούν το βραβείο, καθώς και οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και φέτος τα Stelios Bi-Communal Awards 2023, επικεντρώνονται αποκλειστικά στην επιχειρηματική συνεργασία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, γι’ αυτό και δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό είχαν ομάδες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων των οποίων η επιχείρηση, έχει ετήσιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον δέκα χιλιάδων ευρώ και εργοδοτεί άλλο ένα άτομο, πέραν του ιδιοκτήτη.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Απονομή των Βραβείων Δικοινοτικής Επιχειρηματικής Συνεργασίας “Stelios Bi – Communal Awards for Business Co-operation 2023”, αποτελεί την 13η διοργάνωση στην Κύπρο, ενώ η συνολική αξία των Βραβείων από το 2009 που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο θεσμός, ανέρχεται στα €4,190,000, περιλαμβανομένου και του φετινού ποσού των 200,000 ευρώ.